Nedelja 22.07.2018.
21:18
Vestionline

Gvardiola: Sane, Mundijal je prošlost!

EPA/Nigel Roddis
Liroj Sane

Liroj Sane u junu je na opšte iznenađenje bio jedan od prekobrojnih, kada je selektor Nemačke Joakim Lev saopštio imena 23 putnika na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Panceri" su bez najboljeg mladog fudbalera Premijer lige 2017/18 eliminisani već u grupnoj fazi, a menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola smatra da je sada na njemu da izostavljanje sa konačnog spiska iskoristi kao motiv da dodatno napreduje.

- On je vrlo mlad igrač, koga za dve godine čeka Evropsko prvenstvo, a za četiri godine novi Mundijal. To što nije išao u Rusiju je sada prošlost. Selektor je doneo odluku koju je smatrao najboljom za tim, a na Liroju je da to prihvati i okrene se onom što sledi. Na njemu je da unapredi svoju igru i da doprinese uspesima Mančester sitija, kao što je to činio prošle sezone - rekao je Gvardiola.

Sane (22) je u noći između petka i subote bio jedan od malobrojnih prvotimaca koji su nastupili na utakmici Međunarodnog kupa šampiona protiv Borusije Dortmund (0:1), odigranoj u Čikagu.

On je pre dve godine stigao na "Etihad" iz Šalkea za oko 45 miliona funti.

Reprezentativci Engleske, Belgije, Brazila, Argentine, Francuske i Nemačke, koji su nastupili na Svetskom prvenstvu, priključiće se ekipi nakon zasluženog odmora.

2024 © - Vesti online