Nedelja 22.07.2018.
19:24
Ž. Marković - Vesti

Bašta spas od vrućine

- Pred odmor mi je došao brat sa porodicom i jedan njegov prijatelj, pa i moja familija, tako da nas je bilo 12-oro. Mezili smo uz miris roštilja i razgovarali ko će gde na odmor i koliko ko ostaje - kaže Dušan.

Ljubiša Mirić rodom iz Prizrena ima baštu u Diepoldsauu pored Stare Rajne. Iako ima obaveze u SKK "Sveti Sava" iz Altštetena nađe vremena da održava baštu i da sa društvom grilira.

- Sastajemo se više puta godišnje u mojoj bašti, ali pred odmor obavezno svake godine se družimo i ne može nikako to da omane. Dolaze mi bliža rodbina braća i kumovi Mirići, Ilići i Martinovići. Neki, poput Manitaševića dolaze iz Austrije i ne sme ništa da fali. I tako u jednom lepom raspoloženju pred ferije se svi zajedno družimo, pojedemo nešto i popijemo, veselimo se i to je pravi štimung. Inače, ja sa familijom idem na ferije u Smederevo - kaže Ljubiša Mirić iz Herbruka.

Braća Joco i Đorđe Vasiljević su rodom iz Šamca. Joco živi u Grenhenu pored Soloturna, a Đorđe u Cirihu uživali su uz pivo u Uetlibergu pored Ciriha.

- Došao sam kod Đorđa u posetu, a on me doveo na Uetliberg, odakle se vidi skoro ceo Cirih. Tu smo malo duže seli i radovali se odmoru koja uskoro nailazi. Ja ću sa familijom ići u rodni Šamac, a brat će za Španiju - kaže Joco Vasiljević.

2024 © - Vesti online