Nedelja 22.07.2018.
11:32
Vestionline, Tanjug

Rajković: Radnički dobar, a Lalatović najjača karika

EPA/SERGEY DOLZHENKO
Očekuje neizvesne duele s Nišlijama: Predrag Rajković

Nekadašnji čuvar mreže Jagodine i Crvene zvezde, koji je i rezervni golman naše reprezentacije, ističe da je novi trener Nišlija Nenad Lalatović njihov najveći adut.

- Imam ogromno poštovanje prema njemu, jer mi je ukazao poverenje i dodelio mi ulogu Zvezdinog kapitena, iako sam u to vreme imao samo 19 godina. Izuzetno ga cenim kao stručnjaka. Odličan je motivator, uvek je željan pobede i veoma je posvećen. Dobro zna da proceni protivnika i taktički uvek besprekorno pripremi ekipu. Zato nas očekuju veoma teške utakmice. Radnički ima dobar i iskusan tim. Poznajem mnogo njegovih igrača. Odlučivaće nijanse. Očekuje nas sjajna atmosfera u prvoj utakmici koja će se igrati na našem terenu u Tel Avivu. Tribine će verovatno biti ispunjene do poslednjeg mesta. Nišlijama sigurno neće biti lako u takvom ambijentu i zato mislim da smo u blagoj prednosti. Uveren sam da će i u Nišu stadion biti pun, a to će za mene biti poseban motiv - rekao je Rajković (22), koji je u Makabi stigao iz Zvezde u leto 2015.

Izraelski vicešampion je u pripremnom periodu odigrao tri meča (dve pobede i poraz), dok je u prvom kolu kvalifikcija za Ligu Evrope eliminisao mađarski Ferencvaroš (1:1 u Budimpešti, 1:0 u revanšu).

- Imamo dobru ekipu s mnogo novih igrača. Promenili smo i trenera pa će nam sigurno biti potrebno malo vremena za uigravanje. Ali, Makabi kao klub uvek ima najveće ambicije, a to su titule. Tako će biti i u ovoj takmičrskoj godini - ocenjuje Rajković

Na čelu stručnog štaba od ove sezone je Vladimir Ivić, doskorašnji trener Paoka, nekadašnji Partizanov igrač.

- Odlično se radi pod njegovim vođstvom. Pravi je stručnjak, a ono čime su svi u klubu oduševljeni je činjenica da je i sjajan čovek. Mislim da sa njim ove sezone možemo da napravimo velike rezultate - zaključio je mladi golman.

Prvi meč se igra u četvrtak u Tel Avivu, a revanš je sedam dana kasnije na Čairu.
 

2024 © - Vesti online