Subota 21.07.2018.
15:55
Vestionline, Tanjug

Napadač iz Libeka optužen za pokušaj ubistva

EPA/Hayoung Jeon
Nemačka policija (Foto: Arhiva)

Kako prenosi AP, tužilaštvo je saopštilo da je 34-godišnji muškarac, koji ima nemačko i iransko državljanstvo, takođe optužen za nanošenje teških telesnih povreda i podmetanje požara, zato što je pokušao da zapali autobus.

U napadu je povređeno 10 osoba, od kojih troje teško, a jedan 21-godišnji državljanin Nemačke je tokom noći operisan.

Osumnjičeni, koji nije identifikovan imenom i prezimenom, uhapšen je na licu mesta i nalazi se u pritvoru.

Tužiteljska Ula Hingst kazala je da osumnjičeni nije razgovarao sa istražiteljima i da motivi njegovog napada još nisu poznati.


Nemačka televizija Špigel TV citirala je oca napadača koji je kazao da njegov sin pati od psiholoških problema, navodi agencija.

Ministar unutrašnjih poslova pokrajine Šlezvig-Holštajn Hans-Joahim Grote ranije, u razgovoru sa novinarima, nije isključio terorističke motive, ali je dodao da policija zasad ne polazi od te pretpostavke.

Grote je tada takođe ispričao kako je došlo do napada.

- Osumnjičeni je stajao u sredini autobusa. Vozač je u ogledalu mogao da vidi kako ostavlja svoj ranac - rekao je on. Nakon toga, vozač je zaustavio autobus, obratio se osumnjičenom koji ga je udario pesnicom u lice.

- Zatim je muškarac izvadio nož i nasumice izbo šest putnika. Pored vozača još dve osobe su zadobile povrede -rekao je juče Grote.

2021 © - Vesti online