Petak 20.07.2018.
20:55 >> 23:08h
Vestionline

Posle Lajovića i Đere bez polufinala u Umagu

.facebook.com/pg/AtpCroatiaOpenUmag/photos
Laslo Đere bez drugog polufinale u ovoj sezoni

 

.facebook.com/pg/AtpCroatiaOpenUmag/photos
I Dušan Lajović u Umagu se nije domogao drugog polufinala ove godine

Srbija neće imati tenisera u polufinalu tradicionalnog turnira na šljaci u Umagu. Lajović, koji na listi zauzima 66. mesto, nije uspeo da zaleči rane s Vimbldona kada je u prvom kolu lako popustio protiv švajcarskog asa Rodžera Federera. Izgubio je od Argentinca Gvida Pelje (72), koji će se u polufinalu sastati s Holanđaninom Robinom Haseom (38).

On je u četvrtfinalu sa 6:3, 7:6 (8:6) savladao Rusa Andreja Rubljova (35), sprečivši ga da postane tek treći teniser u istoriji turnira koji je sačuvao trofej (Austrijanac Tomas Muster 1992-93, Španac Karlos Moja dva puta 2001-03).

Lajović ostaje na jednom polufinalu ove sezone, pre dva meseca u Lionu, kada ga je savladala austrijska nada Dominik Tim.

U poslednjem četvrtfinalnom okršaju Laslo Đere (100) izgubio je od Italijana Marka Čekinata (27), koji je ostao u gorkom sećanju Novaku Đokoviću jer ga je neočekivano izbacio na Rolan Garosu. Đere iz ove sezone ima polufinale na šljaci u Istanbulu, kada ga je savladao Tunišanin Malek Žaziri.

Italijanski teniser će se za ulazak u finale boriti sa Argentincem Markom Trunđelitijem (188), koji je prošao i dva kola kvalifikacija, a u četvrtfinalu je savladao Rusa Jevgenija Donskoja (83) sa 6:1, 6:4.

2024 © - Vesti online