Petak 20.07.2018.
11:17
Tanjug

Kreće Superliga: Zvezda čeka Dinamo, Partizan u Surdulici

pixabay.com
 

Raspored 1. kola 

Danas: Crvena zvezda - Dinamo (20 sati), Vojvodina - Mladost (20 sati).Subota: Čukarički - Zemun (20), Napredak - Rad (20), Voždovac - Bačka (20). Nedelja: Radnik - Partizan (19), Radnički Niš - Proleter (20). Ponedeljak: Spartak - Mačva (17). 

Crveno-beli, posle uspešno prebrođene prve prepreke u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ekipe Spartaksa, dočekuju debitanta u Superligi i žele da naprave dobru uvertiru za naredni duel, sa litvanskom Suduvom. Upravo zbog Suduve je Zvezda pomerila meč ranije, kako bi što odmornija dočekala utorak. Tako će zaigrati u istom terminu kao rekonstruisana Vojvodina i Mladost, timovi koji pretenduju na plasman u Evropu. 

Partizan u nedelju gostuje Radniku u Surdulici sa namerom da potvrdi dobre igre i lak prolaz preko Rudara iz Pljevalja u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

Od ostalih duela, izdvaja se mali gradski derbi Čukarički - Zemun, novajlija novosadski Proleter ide u Niš ekipi Radničkog, a Spartak čeka Mačvu u Subotici. 

Sistem takmičenja je ostao nepromenjen. Posle 30. kola se dele bodovi u plej-ofu i plej-autu, a jedina novina je što je uveden i baraž za opstanak za ekipu koja završi na 14. mestu. 

2024 © - Vesti online