Petak 20.07.2018.
09:40
Tanjug, Vestionline

Blic: Dogovor opozicije o 30 ciljeva

A. Čukić
Dragan Đilas

Prema tvrdnjama neimenovanog izvora lista, okosnica funkcionisanja Saveza za Srbiju ticaće se izbornih uslova, slobode medija, borbe protiv siromaštva, ali i rešavanja odnosa sa KiM. 

"Blic" navodi da su opozicioni lideri razgovarali više od četiri sata, a da su se za istim stolom našli Dragan Ðilas, Vuk Jeremić iz Narodne stranke, Zoran Lutovac iz Demokratske stranke, Borko Stefanović iz Levice Srbije i Milan Stamatović iz Srpske narodne partije. 

Za razliku od ranijih susreta, napominje list, ovog puta su na sastanku bili i Boško Obradović iz Dveri i Miloš Jovanović iz DS S, ali u neformalnom delu susreta. 

- Najviše razgovora je bilo o izbornim uslovima, slobodi medija, borbi protiv siromaštva i rešavanju odnosa sa KiM. Ako ne bude fer osnova za izbore, nije isključeno da ćemo ih bojkotovati - rekao je neimenovani sagovornik lista.

Kako je dodao, na sastanku se govorilo i o tome kada će biti potpisan sporazum o formiranju saveza, ali i precizirani detalji 30 programskih ciljeva.

- Što se tiče DSS, utisak je da se slažu oko većine stvari - naglasio je on. 

"Blic" tvrdi da će Dveri biti deo Saveza, dok je pozicija DSS i dalje neraščishena. 

Navodi i da je deo novog opozicionog saveza trebalo da bude i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, ali da je on najavio da će "dati Srbiji pravi građanski evropski odgovor", kao i da "Srbiji treba jasna građanska opcija, funkcionalan dogovor proevropskih organizacija, grupa i pojedinaca".

2024 © - Vesti online