Četvrtak 19.07.2018.
18:10
Vestionline

Neko će stanovati tamo gde je Milinko Pantić "skidao paučinu"

EPA/Rodrigo Jimenez
Predstoji rušenje: unutrašnjost stadiona "Visente Kalderon"

Atletiko se prošle sezone preselio na stadion "Metropolitano" (67.700), kome je pridodat i naziv kineske kompanije "Vanda", imaoca prava na ime novog fudbalskog objekta u Madridu. Do tada, a od 1966, igrao je na stadionu pored reke Manzanares, koji ime nosi po dugovečnom predsedniku kluba.

Kako se "Visente Kalderon" više ne koristi u sportske svrhe, a nalazi se na atraktivnoj lokaciji od 20 hektara, i Madrid će, sledeći savremene urbanističke trendove, dobiti ono što u našem glavnom gradu niče u Savskom amfiteatru: stambeno-poslovno-komercijalni kompleks na vodi tj. neposredno uz nju (parcela u Beogradu je devet puta veća). Gradske vlasti su dale konačnu reč o prenameni tog urbanog dela na kojem se pola veka nisu legle zmije već se igrao ozbiljan fudbal, oličen i u asu Milinku Pantiću i treneru Radomiru Antiću, koji su Atletiku 1996. doneli jedinu duplu krunu u istoriji kluba, a prvu titulu prvaka Španije posle 19 godina čekanja.

Sada urbanisti treba da izrade detaljni plan regulacije. Načelno je predviđeno da na po trećini predmetne površine budu pomenuti kompleks, saobraćajna infrastruktura i zelenilo s biciklističkim stazama i urbanim mobilijarom. Posao bi trebalo da krene idućeg leta, a počeće rušenjem stadiona. Trajaće 34 meseca, a biće uloženo 42 miliona evra. 

2024 © - Vesti online