Četvrtak 19.07.2018.
10:32 >> 13:11h
Vestionline

Divac zvao Bjelicu

EPA/CJ GUNTHER
Nemanja Bjelica, "ostaje" u NBA ligi ?

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica (30) obavestio je Filadelfiju da zbog porodičnih razloga ne želi da potpiše jednogodišnji ugovor sa Siksersima i navodno počeo da se pakuje za povratak u Evropu.

Američki portal "Yahoo sports" objavio je u sredu da bi "Beli" ipak mogao da ostane u NBA ligi i četvrtu sezonu.

- Doskorašnje krilo Minesote i Sakramento Kingsi planiraju početak razgovora o mogućem dogovoru. Vlade Divac, generalni menadžer Sakramenta, navodno je tokom dana pričao sa Bjelicom i objasnio mu prednosti ostanka u NBA ligi naspram odlaska u Evropu.

Bjeličina odluka da se "povuče" iz dogovora sa Filadelfijom iznenadila je mnoge, posebno zato što se očekivalo da sledećeg leta iskoristi povećanje "seleri kepa" da potpiše bogat, višegodišnji ugovor.

Sakramento nije dugo čekao i odmah je reagovao.

Želja Kingsa da u ekipi upare Nemanju Bjelicu i Bogdana Bogdanovića mogla bi da učini franšizu iz glavnog grada Kalifornije još praćenijom u Evropi i Srbiji, pod uslovom da nekadašnji MVP Evrolige i Divac nađu način za dogovor i za (pretpostavka je) saradnju na više sezona.

Podsetimo da je visoko pozicionirani član rukovodstva Kingsa i Predrag Stojaković, pa bi Bjeličinim dolaskom srpska kolonija u Sakramentu bila još brojnija.

2024 © - Vesti online