Četvrtak 19.07.2018.
10:14
Tanjug

Partizan i Radnički za potvrdu, Spartak u Kolerajnu

twitter.com
Liga Evrope

Partizan i Radnički su već pred plasmanom dalje jer su ubedljivo slavili u Nikšiću protiv Rudara (3:0), odnosno u Nišu protiv malteške Gzire (4:0), pa bi trebalo samo rutinski da odrade posao, dok je Spartak u Severnu Irsku na duel sa Kolerajnom odneo mršav remi 1:1.

Crno-beli prvi put u sezoni igraju pred svojim navijačima u Humskoj i žele da naprave pravu uvertiru pred početak Superlige.

Trener Miroslav Ðukić, koji zbog povreda ne može da računa na Nemanju Nikolića i Marka Jankovića, ističe da ne sme da bude opuštanja.

- Posle prve utakmice imamo dobar rezultat, ali i ovde nas očekuje težak meč. Nećemo dozvoliti da se opustimo, ne treba nam velika motivacija, igramo pred našom publikom i želimo da se predstavimo u dobrom svetlu - rekao je Ðukić na konferenciji za medije.

Slično razmišlja i trener Radničog Nenad Lalatović pred gostovanje na Malti.

- Ništa nije završeno, tek je odigrana prva utakmica. Kao što smo mi pobedili 4:0 u fudbalu je sve moguće, to sam preneo igračima. Daćemo sve od sebe da se u Niš vratimo sa još jednom pobedom i kvalifikujemo u drugu rundu za Ligu Evrope - naveo je Lalatović.

Srpski klubovi osluškivaće vesti i o mogućim protivnicima u 2. kolu kvalifikacija, Partizan čeka boljeg iz duela Irtiš - Trakai (prvi meč 0:0), Radnički pobednika Makabi Tel Aviv - Ferencvaroš (1:1), a Spartak ako eliminiše Kolerajn ide na Spartu iz Praga.

Prethodno, Radnički se danas od 18 sati sastaje sa Gzirom, Partizan dočuje Rudar od 20.30, a 15 minuta kasnije Spartak počinje utakmicu u Kolerajnu.

2024 © - Vesti online