Sreda 18.07.2018.
18:01
Vestionline

Naši mladi fudbaleri gosti Rusa na mundijalskom stadionu

EPA/ Franck Robichon
Stadion u Nižnjem Novgorodu na kojem je urugvajski golman Muslera dva puta vadio loptu iz mreže protiv Francuza

Meč je 11. septembra, a pre toga naši će dočekati Makedonce, što će biti prilika da pobedom odu na megdan "zbornoj komandi" s pet bodova više od nje. Na šampionat dogodine, koji je i kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju 2020, ide prva iz grupe, dok druga može da se probije ako bude među četiri najbolje drugoplasirane iz devet grupa ili kroz baraž.

Tim koji selektira Goran Đorović igraće na stadionu koji je sagrađen za munuli mundijal. Kapacitet mu je skoro 45.000 sedišta. 

Tu je odigrano šest utakmica na svetskom prvenstvu. Četiri su bile u takmičenju po grupama: Švedska - Južna Koreja (1:0), Argentina - Hrvatska (0:3), Engleska - Panama (6:1) i meč Švajcarska - Kostarika (2:2) iz grupe u kojoj je uz Brazil bila i naša reprezentacija. Tu su zatim u osmini finala snage odmerili Hrvati i Danci (pobeda Hrvatske na penale), a u četvrtfinalu Francuzi su na putu ka svetskom tronu savladali Urugvajce (2:0). 

Do kraja kvalifikacija će posle susreta u Rusiji našima ostati još dva meča, a u oba će biti domaćini, 12. oktobra Austriji, a četiri dana kasnije Jermeniji. Sva je prilika da ćemo ih dogodine gledati na Apeninima.

2024 © - Vesti online