Sreda 18.07.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Z. Marjanović

Od porodice Šipka sa ljubavlju

Z. Marjanović
Pas belka jedina imovina: Radosav Maričić

Reč je o gluvonemom Radosavu Maričiću (76), meštaninu sela Gornje Rovine kod Ivanjice, kome je pre više od mesec dana izgoreo kućerak. Iz vatrene stihije koja je zahvatila skromni dom, starac Radosav je uspeo da spase jedino psa Belku.

Nije znao ni kuda će, ni kako će, a onda su meštani odlučili da pomognu čoveku za koga niko nema nijednu lošu reč.

Naprotiv, bio je i ostao poštovan kao čovek i radnik, zbog čega su odlučili da organizuju seosku mobu i da mu izgrade novu kuću.

Vest o njihovoj nameri je veoma brzo obišla okolna sela, i mnogo dalje. Među onima koji su uzeli učešće na mobi, bilo je i naših ljudi iz inostranstva kao što su Vesna i Slaviša Marković iz Čačka, koji godinama žive i rade u Švajcarskoj

Za samo jedan dan iskopani su i izbetonirani temelji buduće kuće, a moba se nastavila.

Mnogi imućniji građani ovog dela Srbije, među kojima su i brojni vlasnici stovarišta građe i opština Ivanjica, dali su značajna sredstva za kuću Radosava Maričića kako bi već narednu jesen i zimu dočekao u toplom domu.

Donacija naših vernih čitalaca iz Švajcarske, povod je da ponovo posetimo ovog starinu i uručimo pomoć, ali i saznamo kako teku radovi i verno zabeležimo sve što Radosav bude poručio svojim dobrotvorima iz Švajcarske. 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

2024 © - Vesti online