Utorak 17.07.2018.
15:05
Vestionline

Cirbes ponovo u Zvezdi

Epa/Maxim Shipenkov
Zvezda mu poželela dobrodošlicu kući: Maik Cirbes na meču sa CSKA u Evroligi

Cirbes je sa Zvezdom, pod rukom trenera Dejana Radonjića, osvojio triplu krunu (Jadranska liga, nacionalno prvenstvo, Kup Radivoja Koraća) i 2014/15. i 2015/16.

Zatim je otišao u Makabi iz Tel Aviva, gde su se njegove igre poklopile s lošom godinom slavnog tima, a onda je prešao u Bajern. Prvo sa Aleksandrom Đorđevićem, a zatim opet s Radonjićem, koji je uspešno priveo sezonu kraju, osvojio je nemačko prvenstvo zajedno u timu sa srpskim reprezentativcima Stefanom Jovićem, saigračem iz Zvezde, i "partizanovcima" Milanom Mačvanom i Vladimirom Lučićem. 

Cirbes je i nemački reprezentativac, a imao je okršaje s našom selekcijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini dogodine.

"Crveno-beli", koji će sledeće sezone igrati u Evrokupu, pre nekoliko dana su vratili i centra Dušana Ristića (22, 214 cm), koji je posle košarkaškog školovanja u Zvezdinim mlađim kategorijama, otišao da studira psihologiju na Univerzitetu Arizona, gde je za njegov tim četiri godine igrao u studentskoj ligi SAD.    

Pre njega stigao je i beli američki bek Bili Beron (27, 188 cm). Zvezdin novi trener je Milan Tomić (44), koji zanat godinama pekao u Olimpijakosu.

2024 © - Vesti online