Sreda 18.07.2018.
08:08
S. Đurić - Vesti

Dejvid Geta za grandiozni kraj Egzita

Facebook/Exit Festival
Foto: Ilustracija

Sjajna atmosfera poslednje noći vladala je na celoj Petrovaradinskoj tvrđavi, a najvatrenije je bilo na glavnoj bini, gde je nastupao di-džej Dejvid Geta. Atmosferu je zagrejala Alis Merton, zvezda u usponu.

- Hvala ljudi. Toliko je dobro što sam ovde. Hvala što ste me pozvali da dođem na Egzit - rekla je Alis, nakon čega se publici obratila na srpskom jeziku, a njeno hvala propraćeno je ovacijama i aplauzima.

Ova 25-godišnja devojka svojim sjajnim vokalom oduševila je i razmrdala prisutne.
Posle nje nastupio je najmlađi dobitnik priznanja za najboljeg svetskog di-džeja, Martin Geriks, koji se za pultom pojavio u crnoj majici i farmerkama.

Za veoma kratko vreme omiljeni di-džej kod mlade generacije, izmiksovao je delove svojih najpopularnijih pesama od "Animals" do "In the name od love", koju je snimio sa pevačicom Bebe Reksa, što je publiku bacilo u potpuni trans.

Sportski kamp

Finale Svetskog prvenstva i Vimbldona ljubitelji Egzita pratili su u kampu u kome je vladala prava sportska groznica. Navijači i ljubitelji fudbala i tenisa odlično su se zabavljali i navijali za svoje favorite. U kampu je bilo i Francuza koji su proslavili pobedu svoje reprezentacije, a najglasniji su bili navijači našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića, koji je četvrti put podigao pehar na jednom od najvećih teniskih turnira.

Publika je skakala u ritmu muzike i nije štedela dlanove. Nastup su pratili vizuelni efekti i vatra koja je puštena sa bine.

Mahmut Orhan, tvorac planetarnog hita "Feel" bio je prava uvertira za najveću zvezdu ovogodišnjeg Egzita, hitmejkera Dejvida Gete, čiji je nastup bio praćen ovacijama publike na prepunom prostoru Mejn stejdža koji prima skoro 40.000 ljudi.

Trenutni hitovi "Complicated", "Mad love" i ostali sa vrha svetskih top lista bili su praćeni svim efektima najsavremnenije produkcije na glavnoj bini.

Tokom čitavog dana u kampu i na ulicama vladala je euforija zbog muzičara koji je samo nekoliko sati pre nastupa stigao u Novi Sad.

Devojke su nosile majice s njegovim likom, a svuda su se prodavali suveniri sa stihovima iz njegovih hitova. I ovim nastupom Geta je pokazao zašto je legenda elektronske muzike.

Za spektakularan kraj festivala, do ranih jutarnjih sati, na Dens areni pobrinula se i Nina Kravic.
 

Si dens i No slip festivali

Na oko 40 bina neprestano je bila zabava tokom četiri dana trajanja Egzita, a održavane su i muzičke konferencije, na kojima je učestvovalo mnoštvo di-džejeva i muzičkih producenata. Organizatori su pozvali sve ljubitelje muzike da dođu i na četvrti Si dens festival 31. avgusta u crnogorskom letovalištu Buljarice, a najavili su i novi festival koji će pod nazivom No slip biti održan u novembru u Beogradu. Svi posetioci OPENS zone imali su priliku da posmatraju noćno nebo Novog Sada i steknu znanja iz oblasti astronomije u okviru projekta "VoBaNISTA", čiji je cilj ukazivanje na problematiku svetlosnog zagađenja. Svoj štand imalo je i Novosadsko udruženje studenata sa invaliditetom koje je sprovelo anketu na temu predrasuda o osobama sa invaliditetom. Mural Pixelata koji je sačinjen od 2.000 praznih limenki bio je prava atrakcija za sve posetioce, a iskorišćene limenke će biti reciklirane i sav prihod će otići u humanitarne svrhe.

2024 © - Vesti online