Utorak 17.07.2018.
09:07
Vestionline

Bolt na probi za fudbalskog mornara u Australiji

EPA/Vidar Ruud
Bolt na treningu Stremsgodseta u Norveškoj

Osmostruki olimpijski pobednik u načelu se dogovorio s australijskim ligašem Sentral Kost Marinersima, ali moraće da na šestonedeljnim pripremama, koje počinju idućeg meeca, uveri stručni tim u svoje fudbalsko umeće.

Ako ostavi upečatljivi utisak, 70% plate davaće mu "Mornari sa Centralne obale", a ostatak Fudbalska federacija Australije, koja na to pristaje jer u Boltu (31) vidi zaštitno lice za promociju fudbala te zemlje, učesnika minulog Mundijala u Rusiji. Šon Milekamp, izvršni direktor kluba koji je u prošloj sezoni bio poslednji, desti, kaže da Ligi svakako treba heroj, a s Boltom bi dobila supermena.

Munja, što mu je nadimak zaslužen neuhvatljivom brzinom na atletskoj stazi, povukao se posle Svetskog prvenstva u Londonu prošlog leta, kada nije uspeo da sačuva zlato na 100 m iz Pekinga 2015. Bio je treći, što mu je i jedina bronza na šampionatima sveta i olimpijskim igrama.

Ljubav prema fudbalu dokazao je igranjem u mnogim dobrotvornim mečevima, a nedavno je zaigrao i za norveškog ligaša Stremsgodset u revijalnoj utakmici s juniorskom reprezentacijom te skandinavske zemlje. Potkraj zime je proveo neko vreme na treninzima Borusije iz Dortmunda. 

Bolt je fudbalsku strast iskazao i prisustvom na finalu Mundijala između Francuske i Hrvatske. Navirala su mu sećanja da je na Lužnjikima, dok je moskovski stadion imao atletsku stazu, bio trostruki pobednik na svetskom prvenstvu 2013 (100, 200, 4x100), što je učinio i u Berlinu 2009. i u Pekingu 2015, kao i na olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Riju 2016. 

2024 © - Vesti online