Ponedeljak 16.07.2018.
16:33
Vestionline, Tanjug

MK: Mogući vanredni parlamentarni izbori?

EPA/VASSIL DONEV
Zoran Zaev: Ako su izbori neophodni za održavanje referenduma, onda ćemo i to uraditi

- Ako se dogovorimo da motivišemo građane da izađu na referendum kako bi on bio uspešan, sve opcije su otvorena pa i ova - rekao je Zaev, odgovarajući na pitanja novinara, preneli su makedonski mediji.

Zaev kaže da je u svakom slučaju vredno pažnje kad opozicija zahteva izbore.

Vanredne parlamentarne izbore traži najuticajnija makedonska opozicija VMRO-DPMNE, a lider te stranke Kristijan Mickoski je juče poručio - prvo izbori, pa NATO i EU.

Makedonija će, kako je rekao, postati članica NATO-a i EU kada se oslobodi političkih tranzicionista koji su zauzeli kancelarije u kabinete, a to je moguće samo kroz prevremene parlamentarne izbore.

Komentarišući navode da ruski biznismeni podrivaju Makedoniju, Zaev kaže o tome postoje policijski izveštaji.

- Govorim o onome što čujem i na osnovu izveštaja koje primam - rekao je premijer i dodao da je Makedonija mala zemlja koja želi prijateljstv sa svima, uključujući i Rusku Federacijom.

- Još jednom moramo potvrditi da za Republiku Makedoniju nema alternative, izuzev ravnopravnog članstva u EU i NATO. Sa te tačke gledišta, uvek ćemo imati određenu pažnju i stvarno nećemo dopustiti mešanje stranih faktora u međunarodne sporazume, deklaracije, rezolucije koje se rimenjuju u Makedoniji - rekao je Zaev.

2024 © - Vesti online