Ponedeljak 16.07.2018.
18:23
Z. Vicelarević - Vesti

Osmeh Otaševića sijao do Vršca

Z. Vicelarervić
Na jesen putuju u Vršac: Zdravko i Ljeposava Otašević

Međutim, šest meseci kasnije bračni par Otašević, Ljeposava i Zdravko iz Majnca, osvajači dve Turingove povratne karte za destinacije Nemačka - zemlje Balkana ili Engleska, još nisu mogli da se raduju kao dobitnici. Tragom njihovog poziva, kompletna redakcija "Vesti" iz Bad Filbela je krenula u potragu za nestalom nagradom. Zahvaljujući, pre svega, našoj direktorki, problem je rešen i samo dva dana kasnije reporter "Vesti" je bio na vratima zgrade u mirnom delu Majnca sa novim kartama firme Turing iz Frankfurta.

Širok osmeh i radost u očima vremešnog para Otašević, koji su već zaokružili osmu deceniju života, bili su uočljivi istog trenutka kad se nagrada našla u njihovim rukama.

- Nije u pitanju vrednost nagrade, nego radost da smo nešto dobili od naših "Vesti" koje čitamo svaki dan - kaže Ljeposava, koja je odmah rekla da je svi zovu Lepa, što je njen krepki suprug Zdravko potvrdio.

- Rođeni smo u mestu Rudo u BiH. Uzeli smo se i došli u Nemačku. Bilo je to tačno pre 50 godina. Sada imamo kuću u Vršcu. Imamo sina Zorana, unuku Stivi i unuka Denija i čekamo da nas praunuci obraduju - priča nam Lepa.

- Ove autobuske karte će nam dobro doći jer smo planirali na jesen da idemo u Vršac, kaže nam Zdravko i nastavlja:

- Rado putujemo i ne osećamo naše godine. Tek kad su nedavno počeli da nam ustupaju mesta u gradskom prevozu, shvatili smo da smo već ušli u neke godine - kaže Zdravko kroz smeh donoseći nam pravu domaću kafu.

Dobro zdravlje stiže iz bašte

Lepa i Zdravko žive u prostranom i lepo uređenom stanu, oboje su u svakom trenutku spremni za šalu i smeh. Dobro zdravlje ih služi, ponajviše zato što imaju baštu koja ih svakodnevno zaokuplja i zato što se zdravo hrane.


 

2024 © - Vesti online