Nedelja 15.07.2018.
16:42
N1, Vestionline

Naser Orić: Je l' to mi ne smemo da pričamo o genocidu?

youtube.com/ Pravda Bosna
Naser Orić: Nijednog trenutka nisam pozvao na rat

- Ovo je došlo kao kec na desetku u svim tim političkim strukturama da peru svoju savest. Ja sam pre svega pričao na promociji knjige, o tome šta jedna porodica proživljava u srednjem Podrinju. Samo smo pričali o tim stvarima, tim vremenima i poređao sam istorijske činjenice kako se šta dešavalo u prošlosti - kazao je Orić za N1.

Dodao je da nijednog momenta nije pozivao na rat.

- Pozivam OHR i američku ambasadu da vide taj klip i pogledaju šta sam pričao. Nijednog momenta nisam pozivao na rat, ne znam šao su se Srbi našli prozvanim. Je l' to mi ne smemo da pričamo o genocidu? Nek mi neko kaže smemo ili ne? Je l' zabranjeno da pričamo našoj deci da je srednje Podrinje pobijeno od te i te strane itd? Ja ništa nisam nikoga prozvao, nijednu stranu - naveo je on.

Orić je dodao da je, sa druge strane, citirao "uglednog srpskog akademika Matiju Bećkovića".

- On je jednom prilikom kazao kad su ga pitali za njegove reči, kaže: "Znate šta, kod mene u selu komšija ima bolju kravu i puno je bolje rivalstvo bilo među nama. Ja sam uvek ćerao svoju kravu da bude bolja od njegove, tako isto i ja ćeram svoje da budu bolji. Šta je tu loše?' Ako je to zabranjeno, neka kažu da je zabranjeno i povuku te knjige - rekao je Orić.

2024 © - Vesti online