Petak 13.07.2018.
15:37
Vestionline

Đilasove ideje o Kosovu prihvatljive za DSS

www.mc.rs
Dragan Đilas

Prema njegovim rečima još ostaje da se vidi da li će DSS postati deo Saveza za Srbiju.

- Videćemo. Da li je to idealna opcija - verovatno nije. Da li smo mi njima idealan partner -verovatno nismo. Ali od nečega se mora krenuti, jer ovako više ne može - istakao je Jovanović u intervjuu za list Danas odgovarajući da li će DSS ući u Savez.

On je dodao da do sada nije učestvovao u razgovorima vezanim za osnivanje Saveza za Srbiju, ali da su za DSS "apsolutno prihvatljivi" stavovi o Kosovu i Metohiji koje su izneli ljudi koji će po najavama biti deo Saveza za Srbiju. 

- Prihvatljivi su i stavovi koji se tiču medijskih i izbornih uslova. Jedno svakako znam, promene u Srbiji neće doći preko noći i biće posledica evolucije a ne revolucije. Trajaće i biće teško ali drugog puta nema - kazao je lider DSS. 

Dodao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić priprema "poslednju prevaru građana po pitanju Kosovu i Metohiji" i dodao da je zato veoma važan angažman - građanski, politički i javni. 

- Tako vidim Vučićevu najavu referenduma, jer za svoju želju da prihvati secesiju Kosova želi odgovornost da prebaci na građane Srbije. Ostaje samo pitanje kako aktuelna vlast misli to da sprovede jer kakvo god se pitanje formuliše na referendumu ono ne sme biti protivustavno - kazao je Jovanović. 

2024 © - Vesti online