Subota 14.07.2018.
00:30
blic.rs, Vestionline

Ovaj novi tretman potpuno otklanja strije

pixabay.com
 

Loša vest je da, kada se strije jednom pojave, nikada ne mogu nestati u potpunosti. Bitno je naći način da postanu manje, pa zato na vreme počnite da ih tretirate adekvatnim preparatima. Dok su još crvene ili crvenkastosmeđe, veća je šansa da ih neutrališete.

Dobra vest je da su kreme izuzetno moćno sredstvo protiv strija u nastanku, iako ne mogu promeniti već nastala oštećenja kože. Treba odabrati preparat koji nije efektan samo u hidrataciji spoljašnjeg sloja, već onaj koji prodire u dublje slojeve kože, gde strije i nastaju.

Podstičete cirkulaciju - Masirajte se rukavicom ili četkom za masažu.

Mažite se - Svakodnevno nanosite hranjive kreme ili losione na kritična područja kako biste održali elastičnost kože.

Iznutra - Jedite hranu bogatu vitaminima E i C, cinkom i silicijumom.

Vitamin E - Ulje s vitaminom E smanjuje vidljivost strija.

Vitamin A - Odlično omekšava kožu, ali nije efektan kao retinoin ili retin-A, koji pomažu koži da stvori nove zdrave ćelije.

Voćne kiseline - Ružino ulje ili mleko za telo koje sadrži voćne kiseline (AHA) takođe su dobar izbor.

Laserski tretmani

Jedna mogućnost uklanjanja strija jeste i terapija laserom, koja je delotvorna samo ako su strije još mlade, to jest u fazi nastanka. Ipak, ni ovaj tretman ne uklanja strije do kraja nego ih samo izbledi.

Budući da se laserski zrak vezuje za melanin u koži, na ovaj tretman bolje će reagovati tamnije strije, odnosno tamnocrvene ili smeđe, dok će učinak kod starih svetlih strija biti znatno slabiji. Doskočite im u fazi nastanka, napadnite ih kremama, vitaminima i specijalnim tretmanima.

2024 © - Vesti online