Subota 14.07.2018.
01:30
A. Šišić - Vesti

Pakovanje za tili čas

pixabay.com
 

Stručnjaci navode da postoji nekoliko trikova za brzo pakovanje. Na prvom mestu je pravljenje spiska odeće jer ne postoji bojazan da se nešto zaboravi, a usput se i eliminišu stvari koje pripadnica nežnijeg pola neće obući tokom odmora. Vodite se sledećom mišlju: ako se dvoumiš, izbaci iz kofera.

Neophodne naočare

Naočare za sunce su neizostavan detalj u spremanju kofera za odmor. Dame ih na moru paze kao oči u glavi i za tih 10 dana čiste koliko ih ne brišu čitave godine. Da se naočare ne bi prljale i maglile, dovoljno je da se očiste i zatim na staklo utrlja pena za brijanje.

Stvari koje su od tankih materijala i mogu lako da se izgužvaju treba da budu na vrhu gomile, uredno složene. Pošto u hotelskoj sobi nema pegle a uglavnom nije dostupan i servis za čišćenje stvari, ako se sako ili haljina izgužva nakon puta, može da se okači na ofinger i obesi u kupatilu tokom tuširanja i tkanina će se od pare sama ispraviti.

Ako je kofer prebukiran i nema mesta za glomazni neseser pun flašica gelova i mleka za tuširanje, krema i šampona, ova kozmetika može da se prespe u manje bočice i takva spakuje. Ako je i tako gužva u torbi, sredstva za negu uvek mogu da se sipaju u plastične cevčice. Slamčici se prethodno spali upaljačem jedan vrh kako bi se zatvorila, a zatim, kad napuni, zapali se i drugi deo da bi se dobila neprobojna "kozmetička epruveta".

Figaro ili presa mogu da se ostave kod kuće. Oruđe za stilizovanje vlasi je, po mišljenju mnogih, bespotrebno na odmoru, pogotovo ako se ide na more. Slana voda i sunce su dovoljan frizer. Ako dama poželi lokne, može samo da pokvasi vlasi u vidu, uvije ih u čupavu punđu i ostavi da se osuše sama od sebe. Nakon nekoliko sati, kad se kosa raspusti, dobiće se savršeni talasi.

Kupaći po meri 

Kupovina kupaćeg kostima je noćna mora za pojedine dame. Neretko se dogodi da se žena iznervira jer slika o svom izgledu koji ona ima u glavi ne odgovara realnosti, pa se silno razočara kad stane ispred ogledala. Ipak, stilisti ističu da lepotice ne treba da očajavaju i teraju modu po svaku cenu.

Navode da su kupaći kostimi poput garderobe jedinstveni i kao takvi ne odgovaraju svakoj građi. Potrebno je da žena pronađe model koji će istaći sve njene vrline, a sakriti mane. Tako pripadnice nežnije pola koje imaju opušten stomak ne bi trebale da nose bikini, već bi trebalo da imaju dublji donji deo kupaćeg ili jednodelni.
 

2019 © - Vesti online