Četvrtak 12.07.2018.
23:33
Vestionline

Naser Orić ponovo preti: Citirao Matiju Bećkovića i "ćeranje"

youtube.com
Naser Orić

- To vam ja kažem. Što kaže Matija Bećković, njihov, srpski akademik, ćeraćemo se još. Svega će biti osim toga da se nećemo ćerati - poručio je Orić", prenosi RTRS.

Podsetimo, bivši telohranitelj Slobodana Miloševića i pripadnik Specijalnih snaga MUP Jugoslavije na Kosovu i Metohiji se nedavno fotografisao sa "predstavnikom" organizacije "Srbska čast" Igorom Bilbijom.

Orićeve pretnje novim sukobima, tokom promocije knjige "Život pre i posle Srebrenice" u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, prisutni su pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Predstavnici udruženja srpskih žrtava iz Odbrambeno-otadžbinskog rata ogorčeni su time što je optuženom za najteže ratne zločine uopšte data prilika da nesmetano putuje zemljom i drži političke i ratnohuškačke govore, navodi RTRS.

Načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić, nove pretnje smatra nedopustivim, posebno od strane onih koji su, kako se navodi, predvodili zločince koji su ubijali Srbe u Podrinju.

- I mi isto odgovaramo, hoćemo se "ćerati", ali na zakonit način. Moramo da budemo uporni u traženju pravde i istine i nikada nećemo odustati od insistiranja da treba da odgovaraju počinioci zločina nad Srbima u Zalazju i drugim selima oko Srebrenice - istakao je Grujičić.

2024 © - Vesti online