Petak 13.07.2018.
00:23
J. L. Petković - Vesti

Skretanje pažnje s naših stradanja

M. Karović
Ruše Srpsku: Dr Dario Vidojković

Osim toga, skreće se pažnja javnosti sa činjenice da su u Srebrenici i oko nje Muslimani najsvirepije, slično Islamskoj državi, umorili oko 3.500 Srba, među njima žene, decu i starce, a uništili desetine sela.

Ova akcija Subašićeve, ukazuje dr Vidojković, perfektno se uklapa u aktuelnu sezonu lova na Srbe. On podseća da je nedavno u Hrvatskoj uhapšen Dane Lukajić, oficir VRS, koji je se uputio u Jadovno na komemoraciju žrtvama ustaškog terora, a kojeg sada Hrvati terete za ratne zločine u Omarskoj.

Dr Vidojković kaže da Hrvati žele da skrenu pažnju sa svojih dokazanih zločina i zverstava, a Srbe stavljaju u prvi plan kao isključive ratne zločince. I hrvatska presuda Kapetanu Draganu je odmazda za njegov udeo u odbrani Krajišnika od proustaške vlasti Franje Tuđmana.

Takođe su nedavno Albanci uhapsili Srbe na Kosmetu, verovatno u znak odmazde što su mnogi napustili tzv. Kosovske bezbednosne snage.

- Sve ovo je vid pritiska i napada na celokupni srpski korpus, a nije isključeno da iza toga stoji Zapad kom se žuri da Srbija konačno prizna jednostranu nezavisnost natovske kvazidržave Kosova. Takođe, Zapad otvoreno sa akterima iz redova opozicije radi na rušenju predsednika Milorada Dodika, a preko njega i same Srpske, i to uoči oktobarskih izbora s ciljem stvaranja unitarne BiH koja treba da se pripoji NATO-u - kaže dr Vidojković.

On ne isključuje da će se nemački tužioci i policija uključiti u ovaj novi lov na Srbe, i da će im za to poslužiti spisak Subašićeve. Dr Vidojković podseća da su upravo u Nemačkoj Srbi već bili hapšeni i navodi primer Duška Tadića, koji je posle osuđen u Hagu.

Dr Vidojković kaže da predsednik Dodik ima apsolutno pravo da traži ukidanje "famoznog izveštaja vlasti RS za vreme Dragana Čavića", u kom je pod pritiscima i ucenama prihvaćena Zapadna i muslimanska verzija događaja oko Srebrenice.

Ali, i vlasti u RS konačno moraju da izađu ofanzivno sa pravom istinom o Srebrenici, kako bi se zaštitili Srbi, pripadnnici VRS, i kako bi se antisrpskoj propagandi već jednom stalo na put.

Minhenski marš

- Pre nekoliko dana bosanski muslimani ponovo su marširali Minhenom, noseći sa sobom pored turskih i islamskih i ratne zastave zloglasne Armije BiH. Govor mržnje sa tog skupa za Srebrenicu, tokom kojeg su Srbi nazivani "četničkom gamadi", nemačka policija i Minhenske vlasti nisu sankcionisale, što je vrhunski skandal - kaže dr Vidojković i ističe da su i srpske institucije u Minhenu pozvane da reaguju.

2024 © - Vesti online