Četvrtak 12.07.2018.
08:08
S. Đ. - Vesti

S druge strane šanka

N. Đurović
Saša Kovačević

Pevač je kako se piše angažovao najbolji tim koji će raditi na sređivanju restorana. Saša nije želeo da detaljše o novom biznisu u koji se upustio, ali je za beogradske medije potvrdio da je kupio poslovni prostor i da otvara restoran.

- Tačno je da otvaram restoran, ali neću još da pričam o detaljima - rekao je kratko Saša, čijim su stopama krenuli mnogi naši pevači, sportisti, glumci.

Najpoznatiji ugostitelj na estradi svakako je Andrija Era Ojdanić, koji je nekoliko kilometara od svog motela, otvorio i kafanu.

- Nije mi jedini cilj bio da zaradim. Hteo sam da pomognem ovom jadnom narodu. Kod mene može da se ruča i da se popije kafica za svega 200 dinara! Jeftinije je čoveku da ruča kod mene nego u sopstvenoj kući. Uz moje cene, čoveku se ne isplati da troši struju spremajući ručak - kaže Era.

I naš bivši proslavljeni vaterpolista uplovio je u ugostiteljske vode kad je otvorio restoran.

- Oduvek sam sanjao da imam svoju kafanu, samo što nisam mogao to sebi da priuštim, jer sam igrao vaterpolo.

Jednostavno, u takve kafane sam uvek voleo da idem i išao sam. U vreme moje generacije nije se izlazilo u klubove, diskoteke i splavove, već u kafane. Išli smo između ostalog u restorane u boemskoj Skadarliji - kaže Ikodinović.

Pevačica narodne muzike Gordana Stojićević-Janković godinama sa suprugom vodi restoran LM, a redovni gosti su i njene brojne kolege.

- Može se reći da živim od ugostiteljstva, jer penzija je mala, ali se ne žalim. U ugostiteljski porodični posao je utkana i moja muzička profesija, kroz večeri žive muzike vikendom u našem restoranu, gde moje kolege i prijatelji i ja, svakog petka i subote slavimo život i družimo se kroz pesmu i smeh sa dragim gostima - kaže Goca Stojićević.

Glumac Nenad Jezdić poznat je i kao poljoprivrednik.

- Ja sam šljaker, ja sam radnik, ne biram posao. Nemam problem bilo šta da radim - rekao je Jezdić.

Uzgajivačnica pasa

Ima slučajeva na domaćoj sceni koji su pokušali da se ostvare u privatnom biznisu, ali se pokazalo da su ipak bolji pevači.

Marija Šerifović važi za jednu od najboljih pevačica u regionu. Međutim, ispostavilo se da je loš biznismen.

Naša jedina pobednica na Eurosongu prvo je uložila novac u kafić u Beogradu, kod Arene. Posle toga pokušala je sa diskotekom u Beču, ali i to se neslavno završilo.

Poznato je da je Marija veliki ljubitelj životinja, pa je tako jednom prilikom izjavila da želi da otvori odgajivačnicu pasa,

- Planiram da otvorim svoju odgajivačnicu engleskih i francuskih buldoga. U uzgajivačnici ću provoditi veći deo vremena i biću uključena u sve poslove. Mislim da će ljudi biti pozitivno iznenađeni kad budu došli da kupe kuce, a ja im ih lično prodam.

Psima ću tamo pevati po ceo dan - izjavila je Marija jednom prilikom za medije.

Igraonica i salon lepote

Neda Ukraden je pre nekoliko godina otvorila igraonicu za decu, na mestu gde se nekada nalazio kafić.

Pevačica je mislila i na dame, za koje je u okviru igraonice otvorila i salon za ulepšavanje.

- Želela sam da napravim nešto što će svim majkama biti olakšanje u odgajanju dece, pa tako dok se mališani igraju, dame mogu da se posvete sebi - rekla je pevačica na otvaranju.

 

2024 © - Vesti online