Utorak 10.07.2018.
18:48
Vestionline

Ronaldovo oproštajno pismo: Uvek ću reći "Ala Madrid!"

EPA/Andrea Di Marco
Emotivni oproštaj od sosiosa: Kristijano Ronaldo

Godine provedene u Realu i Madridu verovatno su najsrećniji period u mom životu. Mogu samo da osećam zahvalnost ovom klubu i gradu. Takođe, hvala navijačima za svu ljubav kojom su me obasipali. Ipak, verujem da je došlo vreme za novo poglavlje u mom životu i zato sam tražio od kluba da prihvati moj zahtev za transfer. Tako se osećam i molim sve, pogotovo navijače, da me razumeju. 

Proveo sam devet divnih godina ovde. Devet posebnih godina. To je bio uzbudljiv period, pun poštovanja, ali istovremeno i težak, jer su zahtevi u Realu uvek veoma visoki. Ipak, vrlo dobro znam da nikada neću zaboraviti da sam ovde uživao u fudbalu na jedinstven način.

Imao sam sjajne saigrače na terenu i u svlačionici. Publika me je uvek srdačno prihvatala i zajedno smo osvojili tri Lige šampiona zaredom, a četiri za pet godina. Zajedno sa svima njima, na indivdualnom planu, doživeo sam satisfakciju u vidu osvajanja četiri Zlatne lopte i tri zlatne kopačke. I to sve dok sam igrao za ovaj veliki klub.

Real Madrid je osvojio moje i srce moje porodice i najviše zbog toga želim da kažem hvala. Hvala klubu, predsedniku, direktorima, kolegama, trenerima, lekarima, fizioterapeutima i svim ostalim sjajnim radnicima koji su činili da svaki detalj bude na mestu i da sve funkcioniše besprekorno. Beskonačno sam zahvalan i svima u španskom fudbalu. Tokom ovih devet godina imao sam sjajne rivale. Prema njima gajim veliko poštovanje.

Mnogo sam razmišljao i znam da je došlo vreme za novi ciklus. Odlazim, ali ovaj dres, grb i stadion Santijago Bernabeu ću zauvek nastaviti da nosim sa sobom gde god budem išao.

Hvala svima i, naravno, kao što sam rekao i prvi put pre devet godina na ovom stadionu – Ala (napred) Madrid!

2024 © - Vesti online