Sreda 11.07.2018.
06:30
b92.net, Vestionline

Evo čime će Facebook oživeti svoju nepopularnu funkciju

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na Facebooku se sve oduvek vrtelo oko lajkova, a onda su i oni uveli priče na koje nije moguće reagovati. Barem to niste mogli činiti do sada, piše Tportal.hr.

Facebookove priče češće izgledaju kao grad duhova, za razliku od onih na Instagramu ili Snapchatu, iako imaju 150 miliona dnevnih korisnika. Sada su se dosetili kako bi ipak mogli ubaciti svoje reakcije - lice koje se smeje, razna iznenađenja, tužna, ljuta i zaljubljena lica - iz novosti u priče.

Te će reakcije zameniti generičke brze odgovore u obliku emotikona koje je prethodno ponudio, a dodaće i dve "interaktivne nalepnice" - plamen i smeh koje će korisnici moći da dodaju svojim ličnim pričama. Kada prijatelji dodirnu nalepnicu, korisnik će biti obavešten.

Na sličan će način biti moguće pokrenuti i grupni razgovor s ljudima koji su pogledali priču. Na primer, kada dodirnete da biste videli ko ju je pregledao, na popisu gledaoca istaknuće se oni koji su poslali reakcije ili odgovore na Messenger. 

Osim toga, Facebook već ispituje i Selfie mod za priče sa opcijom Soft Focus koja je slična nedavno predstavljenom Instagram Focusu. Nakon ovoga, postavlja se pitanje hoće li dugme Like doći i na Instagram priče. 

Kada je Snapchat izumeo format Stories, namerno je izostavio dugme Like jer bi to deljenje sadržaja pretvorilo u takmičenje u kojem korisnici žude za povratnim informacijama i objavljuju samo najpopularnije.

2024 © - Vesti online