Utorak 10.07.2018.
09:55 >> 13:03h
b92.net, Vestionline

Novinar Cvetković objavio sliku, napadač uhapšen (FOTO)

Tanjug
Stefan Cvetković

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu protiv S.Z. će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužilaštvu, saopštio je MUP.

Novinar Stefan Cvetković, koji je sredinom prošlog meseca nestao pa pronađen, pretučen je u kafiću u centru Bele Crkve, preneli su ranije beogradski mediji.

Cvetković je za "Danas" rekao da ga je metalnom šipkom udario lokalni narko-diler, koji je pred istražnim organima već bio osuđivan zbog pretnji Cvetkoviću. 

- Meni je pre dva dana ukinuto policijsko obezbeđenje, jer je procenjeno da nisam u opasnosti. Ne verujem u slučajnost da se napad dogodio baš nakon toga. Verujem da je napadač hteo da me ubije, a javnost ću o svemu obavestiti na konferenciji za novinare, koju ću sutra održati baš u tom kafiću gde se napad dogodio - rekao je za Danas Cvetković. 

Cvetković je rekao da je sedeo sa prijateljima u kafiću u Beloj Crkvi, kada mu je prišla nepoznata osoba i metalnim predmetom udarila ga po glavi. On je kazao da je potom pokušao da pobegne sa mesta događaja, ali da je napadač pokušao da ga pregazi automobilom. 

Na fotografiji koju je Cvetković objavio na svojoj Fejsbuk stranici vidi se da je iznad levog oka zadobio posekotinu, koja krvari. 

facebook.com
 


Podsetimo, Stefan Cvetković je nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan. U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.

NUNS i NDNV pozdravili hapšenje napadača

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine pozdravili su hapšenje napadača na novinara iz Bele Crkve i zatražili da se kazni u skladu sa zakonom. 

"NUNS i NDNV sa velikom pažnjom prate i pratiće ukupna dešavanja vezana za novinara Cvetkovića, a tokom noći smo bili u komunikaciji i sa njim, i sa policijom i tužilaštvom. Smatramo da je veoma važno da Cvetković bude u potpunosti bezbedan, kao i da se sva dešavanja oko njega u potpunosti razreše i saopšte javnosti", navodi se u saopštenju ta dva novinarska udruženja.

2024 © - Vesti online