Nedelja 08.07.2018.
14:23
Vestionline, sportklub.rs

Tajron Lu: Lako je biti trener Lebronu

EPA/DAVID MAXWELL
Tajron Lu i Lebron Džejms

U NBA ligi verovatno ne postoji niko ko bolje zna kako je sarađivati sa Lebronom od Tajrona Lua. Trener Kavsa je prošao kroz sve sa Lebronom Džejmsom. Zato bi i trener Lejkersa Luk Volton mogao da traži savet od nekadašnjeg igrača istog tog tima koji je sada na klupi Klivlenda. Tajron Lu nesebično želi da da savet.

- Reći ću im samo, Lebron je lak. Ljudi misle da ga je teško trenirati, nije. Lebron nije problem. Tenzija je problem. To sve dodaje pritisak na trenere, na njegove saigrače. Sve što radiš ide odmah pod mikroskop.Biće to velika promena za Lejkerse ali će oni moći da se izbore sa stime. Sa Lebronom je lako igrati jer je on veoma nesebičan. On može takođe da učini da svi rade dobro. Ona spoljašnost koja pravi tenziju i probleme, to Lejkersi moraju da blokiraju.

- Sve sa kojima je Lebron imao kontakt je učinio boljima. Porodica, prijatelji, organizacije, grad Klivlend, saigrače, trenere. Svima je olakšao život i svima je bolje. Teško je izgubiti takav deo tima i to je teško progutati - rekao je Lu.

2024 © - Vesti online