Nedelja 08.07.2018.
14:54
Z. Marjanović - Vesti

I čačanski đaci finasiraju snimanje filma "Čarape kralja Petra"

youtube.com/Slovo juga
 

Rešenje o kupovini karata za gledanje filma u budućnosti objavljeno je u Službenom listu Grada Čačka 28.juna i od tada počinje polemika medju Čačanima o tome da li je odluka gradskog Veća ispravna.

Po mnogima ovakva odluka je verovatno zakonita, ali nije u redu u vremenima kada je otežano finasiranje škola i kada većina škola nije dobila nikakva sredstva za opremanje u ovoj godini, a ima i onih koji sumnjaju da je odluka doneta po nekakvoj političkoj direktivi da se Čačak, kao ineki drugi gradovi u Srbiji uključe u predfinasiranje filma o Petru Karadjordjeviću.

Građani Čačka nisu protiv snimanja filma o takvoj istoriskoj ličnosti kakav je bio kralj Petar Karadjordjvić Oslobodilac i ne sumnjaju da će Lazar Ristovski maestralno odigrati ulogu jednog od najcenjenijih kraljeva u Srba.

Naprotiv, mišljenje je Čačana, da se snimanjem filma o kralju Petru, ali i drugim ličnostima iz srpske istorije čuva identitet srpskog naroda, ali o finasiranju takvih filmova država je ta koja bi morala da obezbedi sredstva, a ne gradovi i opštine po Srbiji kupovinom karata za učenike za film čije je snimanje u toku.

2024 © - Vesti online