Nedelja 08.07.2018.
12:06
Vestionline

Finiks završio najveći posao prelaznog roka

EPA/Jose Mendez
Devin Buker

Buker je stavio svoj autogram na petogodišnji ugovor vredan 158.000.000 dolara, što je oko 31.600.000 dolara godišnje! Uprava Finiksa sastala se tokom jučerašnjeg dana sa Bukerom u Los Anđelesu, gde mu je zvanično i predstavila ponudu, a nedugo zatim ovaj mladi skorer potpisao je papire s velikim osmehom na licu.

- Jako sam počastvovan i ponosan što ću se obavezati Sansima na duži vremenski period. Volim što Finiks mogu da zovem svojom kućom i što sam je zvao tokom poslednje tri godine. Ovaj tim i organizacija su posebni za mene. Hvala Sansima što su me draftovali i što su verovali u mene. Jako se radujem budućnosti i želim da pojurim titulu sa Sansima - rekao je Buker nakon potpisivanja novog ugovora. 

Devin Buker jedan je od najatraktivnijih mladih košarkaša današnjice. Ima 21 godinu, a u prošloj sezoni beležio je rekordnih 25 poena po utakmici. Istorijske knjige kažu da je jedini mlađu bek sa više poena u proseku bio Majkl Džordan koji je u sezoni 1984/85 beležio zastrašujućih 28 poena.

Buker je najmlađi igrač u NBA ligi koji je postigao 60 i 70 poena, sa svega 20 godina i 145 dana. Treći je najmlađi igrač sa bar 4.000 poena iza Lebrona Džejmsa i Kevina Duranta.

Ovim potpisom Sansi su izabrali upravo Devina Bukera da im bude temelj oko kojeg će graditi budućnost kluba. Podsetimo, Finiks u svom rosteru trenutno ima igrače poput ovogodišnjeg prvog pika sa drafta Deandrea Ejtona, te Mikala Bridžisa i Džoša Džeksona. Na klupi sedi srpski trener Igor Kokoškov.

2024 © - Vesti online