Nedelja 08.07.2018.
10:49
Vestionline, Tanjug

"Ako su zahtevi SAD gangsterski, onda je ceo svet takav"

EPA/MIchael Reynolds
Majk Pompeo

- Ako su ti zahtevi bili gangsterski, onda je ceo svet gangster. Ljudi će uvek davati neprikladne komentare posle sastanaka. Da obraćam pažnju na štampu, poludeo bih - rekao je Pompeo nakon sastanka sa ministrima spoljnih poslova Japana i Južne Koreje u Tokiju, prenosi AP.

Pompeo kaže da će put ka denuklearizaciji biti težak i pun izazova i podseća da će kritičari uvek pokušavati da umanje ono što su SAD postigle, prenosi AP.

Pompeo kaže da je formirana radna grupa koja će odrediti kako će tačno biti proverena denuklearizacija Severne Koreje, a u četvrtak je planiran sastanak u Pentagonu na kojem će se razmatrati povratak posmrtnih ostataka američkih vojnika iz Korejskog rata.

Japanski ministar spoljnih poslova Taro Kono rekao je da su i Južna Koreja i SAD potvrdile da će nastaviti sa sankcijama protiv Severne Koreje, sve dok ne prekinu svoje nuklearne i raketne programe.

Pjongjang je optužio SAD da su se ponele "gangsterski" pri predstavljanju svojih zahteva o nuklearnom programu Severne Koreje, čime su demantovali tvrdnje američkog državnog sekretara Majka Pompea koji je rekao da je postigao napredak o ključnim problemima, navodi Rojters.

2024 © - Vesti online