Subota 07.07.2018.
09:05
Vestionline

Janković: Vučiću, da li znaš nešto o ubistvu Olivera Ivanovića?

Tanjug
Saša Janković ispred predsedništva Srbije

"Zašto se zaklanjaš iza unutrašnjeg dijaloga, referenduma i velikih sila, u rešavanju problema Kosova i Metohije, da li će svi počinioci ratnih zločina, albanski i srpski, biti izvedeni pred lice pravde i zašto se toga bojiš ti i tvoji najbliži saradnici na Kosovu s obe strane, i srpske i albanske", rekao je Janković uputivši pitanja predsedniku Srbije.

Članovi Pokreta slobodnih građana organizovali su akciju pod nazivom "Ko je ubio Olivera Ivanovića" u Pionirskom parku, gde su razvili transparente sa tim i drugim pitanjima za Vučića, a prema rečima Jankovića skup je uredno prijavljen policiji, čiji službenici su bili na licu mesta.

U parku ih je, međutim, čekao i predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić, kako bi postavio pitanja bivšem zaštitniku građana i lideru Pokreta Saši Jankoviću.

Janković je novinarima rekao da je to 4. akcija u kojoj postavljaju pitanje Vučiću o ubistvu Ivanovića i druga na koja je kao predsednik države dužan da odgovori građanima, a da je umesto toga poslat Simo Spasić da uzvrati pitanjima.

Nakon brojnih ometanja, nekoliko verbalnih sukoba i pokušaja da se promenom lokacije udalji od Spasića, Janković je ipak uspeo da postavi pitanja Vučiću.

2024 © - Vesti online