Petak 06.07.2018.
17:23
Vestionline, Tanjug

"Zaev ne prestaje da laže i manipuliše"

pixabay.com
 

Ivanov nije promenio svoju poziciju i nikakve pretnje, ucene i pritisak neće uticati na promenu njegovog stava, navedeno je u saopštenju, prenela je agencija MIA.

"Premijer Zaev sa svojim nedoslednim, kontradiktornim i zbunjujućim izjavama nastavlja da laže i manipuliše ne samo makedonsku javnost, već i javnost u Grčkoj i međunarodnu javnost", kaže se u saopštenju predsednikove kancelarije.

Kako je navedeno, članstvo Makedonije u EU i NATO ne sme se zloupotrebljavati u prihvatanju štetnog sporazuma sa velikim posledicama za makedonsku državu i makedonski narod.

"Makedonski predsednik ne prihvata sporazum na štetu makedonskog nacionalnog identiteta i na štetu interesa Republike Makedonije", zaključeno je u saopštenju kancelarije predsednika Ivanova.

Zaev je u intervjuu za grčku televiziju ERT rekao da će referendum imati obavezujući karakter i da će sporazum prihvatiti svi, pa čak i predsednik Ivanov.

Ivanov je odbio da potpiše zakon o ratifikaciji sporazuma, koji su Atina i Skoplje potpisali prošlog meseca na grčkoj strani Prespanskog jezera, a koji, između ostalog, predviđa da novo ime te bivše jugoslovenske republike bude Reublika Severna Makedonija. 

Sporazum predviđa i promenu makedonskog Ustava, čemu se Ivanov najviše protivi.

2024 © - Vesti online