Subota 07.07.2018.
02:00
A. Šišić - Vesti

Penelopa ukrasila Svarovski

EPA/JuanJo Martin
 

- Nisam imala nakit dok sam odrastala - navela je za "Vog".

Zato nije čudno što je sada sa 44 godine odlučila da osmišljava prstenje, ogrlice i narukvice za poznatu kuću Svarovski. Inspiraciju za nakit pronalazi u stvarima koje voli, slikama, baletu, novelama...

S ponosom kaže da ovaj projekat nije lažan i da nije samo zalepila svoje ime na etiketu, već da je učestvovala u osmišljavanju svakog komada. Kolekcija Penelope Kruz za Svarovski ima ukrase čije cene se variraju od 7.900 do 50.000 evra.

Glumice, kao po nekom nepisanom pravilu, imaju neopisivu želju da uplivaju u dizajnerski svet i tu dočekaju penzionerske dane.

Tako je svojevremeno Sara Džesika Parker zahvaljujući ulozi Keri Bredšo u kultnoj seriji "Seks i grad" lansirala modnu liniju. Tokom 2011. glumica Sofija Vergara je dopisala zanimanje kreatora u svoju biografiju, nakon što je napravila kolekciju za Kmart butike. Ljubitelji mode znaju da iza luksuznog brenda Ronj stoje najpoznatije bliznakinje na svetu Meri Kejt i Ešli Olsen. Ove plavuše su popularnost stekle još kao deca i to na filmskom platnu u džungi zvanoj - Holivud.

Ukradeni dar prirode

Ono što izdvaja nakit Penelope Kruz je činjenica da je kolekcija skoro 100 posto održiva i ekološka. Kamenje se pravi u laboratoriji, pa se ne "krade" od prirode. Jedini dragulj koji nije nastao u četiri zida i koji se kopa na nalazištima širom planete je beli topaz.
 

2024 © - Vesti online