Petak 06.07.2018.
18:00 >> 13:29h
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva

Ništa nije slučajno

Lična arhiva
Monika Terzić sa ćerkom Helenom

- Ako smo ikad od nekoga imali razumevanja za situaciju u kojoj se nalazimo, to su čitaoci "Vesti" i naši dragi zemljaci čija nam je pomoć nekako uvek stizala u pravom trenutku. Možda nikada nećemo imati prilike da ih upoznamo, ali ćemo im biti večno zahvalni. Pošto se baka koju je Monika mnogo volela zvala Dušanka, sigurna sam da nije slučajnost što ovaj dar, stiže upravo od dame istog imena - kazala je Ljiljana.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ubrzo potom, došla je u naše Dopisništvo kako bi dar i preuzela.

- Želim još jednom da se od srca zahvalim toj divnoj ženi iz daleke Australije, koja je mislila na moju ćerku. Istina je da se Monika u stanju budne kome (minimalno stanje svesti) nalazi već punih osam godina. Isto tako i da se zbog toga cela naša porodica nalazila i još nalazi u teškoj situaciji, jer za zdravstvo naša Monika je "nevidljiva", iako se zbog greške lekara nalazi u takvom stanju, ipak ne može da ostvari skoro nikakva prava. 

M. Karović
Ljiljana Terzić u dopisništvu "Vesti"

Samim tim, celokupnu negu i sve što uz to ide, sami finansiramo. Pri tome, moramo da mislimo i na našu unuku, Monikinu ćerku Helenu (8). Sve su to ogromni udarci za naš skromni budžet, ali od Monikinog oporavka ne odustajemo, jer pomaka u njenom ozdravljenju ima.

I da nam nije pomoći ovako divnih ljudi, iskreno govoreći ne znam šta bismo radili - iskreno će Ljiljana Terzić.

Ono što je proteklih nedelja muči su i Monikina invalidska kolica koja ne može da popravi, a nema novca da kupi nova.

- Mona ima neurološka kolica stara šest godina na kojima su točkići propali, a država zakonom ne dozvoljava zamenu drugih, niti se ona mogu popraviti. Zbog toga se jako mučim kada Monu izvodim napolje, jer je ulica u kojoj živimo s velikom uzbrdicom.

Često mi prolaznici pomognu da je izguram do parkića. A ponekad i njena ćerka sedi njoj u krilo i neće od majke, iako je molim da siđe, pa tako njih dve guram zajedno. Poluautomatska kolica (koja su i udobnija za nju), da kada zaspi ne moram odmah da je prebacujem u krevet, život bi nam umnogome olakšala.

Ne tražimo nova i zato koristim ovu priliku da zamolim vaše čitaoce da ako neko slučajno poseduje bilo kakva neurološka kolica, a da mu više nisu potrebna, molim da nam se javi. Bićemo do neba zahvalni - reči su Ljiljane Terzić, majke i bake koja se svim snagama bori za svoje lepotice, ali snaga je polako izdaje.

Kontakt za pomoć

Sa Ljiljanom možete stupiti u kontakt putem telefona na broj: 00381 63 477 706 i 00381 11 2895 072 dogovoriti se o detaljima slanja pomoći ili pošiljke. Njihova adresa je: Ulica Hakmana br. 1, 11000 Beograd, a broj računa za pomoć (dinarski) otvoren je u Banci Intezi: 160-5100100482633-58.


 

2024 © - Vesti online