Četvrtak 05.07.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Hvala za svaku stipendiju!

Lična arhiva
Milica Đorđević

- Do neba se zahvaljujemo gospođi Rajki i Ljubu za svaku Miličinu stipendiju. Toplije je oko srca kada neko stalno misli na vas iz dalekog sveta.

Čini se kao da su blizu, iako smo svesni da su udaljeni hiljadama kilometara. Neka ih dobro zdravlje i sreća prate na svakom koraku. Mnogo su nas obradovali. Milica je trenutno na raspustu i pokušavamo malo da se priberemo od silnih izdataka i putovanja u Veliku Hoču, gde je Milica nastavila školovanje u OŠ "Svetozar Marković".

Svoju rodnu grudu i ognjište nikada nećemo napustiti u šta smo se zavetovale. Ipak, činjenica je da u Prizrenu zaista nije bilo uslova da Milica ide na nastavu i bude jedini đak.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nismo se pokajale, sada ima dosta drugara i odličan je đak, ali čim splasne euforija, obe nas uhvati nostalgija za kućom i gradom iz kog smo potekle, pa žurimo da što pre stignemo kući i to zna da bude iscrpljujuće - kaže Evica Đorđević koja sa ćerkom Milicom živi od 55 evra mesečnog prihoda i pomoći Srpske pravoslavne crkve i dodaje:

- Naravno, to je poseban udarac za naš i ovako skromni budžet i zato nam je ova podrška zlata vredna, da imamo za ono najosnovnije. Zato su mesečne stipendije tih divnih ljudi iz daleke Australije, donosile ogromnu sigurnost i olakšale taj teret, a to je nešto što nema cenu i nešto na čemu nikada nećemo moći dovoljno da se zahvalimo.

Ponosna sam i što je Milica odličan đak i voli da ide u školu.Na taj način se odužuje svojim dobročiniteljima iz daleka koji paze na nju. Moram i da ponovim da ako Rajku i Ljuba put ikad nanese na ovu stranu sveta, da nas posete, jer bismo volele da ih upoznamo, ugostimo i lično zahvalimo za sve što su učinili za nas.


 

2024 © - Vesti online