Četvrtak 05.07.2018.
20:23
B. M. - Vesti

Od septembra škola na srpskom

B. Miličić
Nastavnica javila da stiže: Zgrada Generalnog konzulata Republike Srbije u Minhenu

To je profesorka razredne nastave Tatjana Hot koja je mejlom obavestila konzulat da od 1. septembra dolazi u Minhen kao nastavnik dopunske nastave. U Minhenu je prijavljeno 91 školsko dete i posle obavesti od strane nastavnika formiran je Savet roditelja.

Sledeći korak je traženje odgovarajućih školskih objekata i učionica za izvođenje dopunske nastave od septembra. Zaduženi službenici u konzulatu već su u kontaktu sa školskim vlastima grada Minhena i traže se najpovoljnija rešenja.

Kako je konzulat saopštio još u vreme prikupljanja potpisa nastava će se izvoditi prema programu obrazovno-vaspitnog rada Ministarstva prosvete Srbije za našu decu u inostranstvu.

Dopunska nastava namenjena je deci od sedam do 14 godina koja bi trebalo da budu podeljena u tri grupe: mlađu (od prvog do trećeg razreda), srednju (od četvrtog do šestog) i stariju (sedmi i osmi razred).

Na dopunskoj nastavi učenici bi imali tri predmeta: Srpski jezik i kultura, Moja domovina i Osnove kulture srpskog naroda. Za svaki predmet predviđen je fond od 104 do 114 časova

 

2024 © - Vesti online