Četvrtak 05.07.2018.
11:20
Tanjug, Vestionline

Brih posle odlaska sa SP: Razočaran sam, život ide dalje...

EPA/Armando Babani
Oštetio Srbiju: Feliks Brih i Aleksandar Mitrović

FIFA je odlučila da pošalje Briha kući, zajedno sa pomoćnicima, jer je na jedinoj utakmici koju je sudio na Svetskom prvenstvu napravio veliku grešku kada nije video penal i povlačenje Fabijena Šara i Stefana Lihštajnera nad Aleksandrom Mitrovićem.

- Razvoj situacije na Svetskom prvensvu je za mene i moj tim veliko razočarenje, ali život ide dalje. Vratićemo se - rekao je Brih, a prenosi nemački DFB.

Odluku da Brih, jedan od najcenjenijih sudija današnjice, ode sa Mundijala kao ispravnu vide i sudijski stručnjaci u njegovoj zemlji.

- Očigledno je Feliks teško kažnjen zbog odluka na meču Švajcarska - Srbija, FIFA je ozbiljna organizacija o ocenila je da za njega nema više utakmice. To je opravdano, moramo da prihvatimo odluku - rekao je potpredsednik Sudijske komisije u Nemačkoj Roni Cimerman.

I Predsednik sudijskog odbora Luk Majkl Frolih priznao je da je razočaran da je Brih, kao jedini nemački sudija, prerano završio učešće na Svetskom prvenstvu, podsećajući da je imao uspešnu sezonu u Ligi šampiona.

2024 © - Vesti online