Četvrtak 05.07.2018.
09:34
Vestionline

"Operacija Gvardiola": Argentinski biznismeni bi skupili pola od 12 miliona evra za godišnju platu

EPA/How Hwee Young
Iz trofejnih dana u Barseloni: Gvardiola i Mesi

Fudbalska asocijacija Argentine zna da sa sledećim vođom nacionalnog tima ne sme da bude greške. I počela je da sanja san da na selektorsko mesto dovede top trenera, ni manje-ni više nego Đozepa Gvardiolu (47).

Glavni pregovarački aduti mogu joj biti najsjanija zvezda tima Lionel Mesi, koji je sa španskim trenerom sarađivao u Barseloni, i Serhio Aguero, koji je sada pod Gvardiolinom rukom u engleskom prvaku Mančester sitiju. Pošto para vrti gde burgija neće, Kataloncu bi bio ponuđen ugovor od 12 miliona evra godišnje, a pola od toga bi dali argentinski biznismeni.

Gvardiola se obavezao Mančester sitiju do juna 2021, a funkcioneri argentinskog fudbala bi želeli da ih on odvede i vodi na sledećem svetskom prvenstvu, u Kataru 2022 (Mesi će tada imati 35 godina). 

Sva je prilika da će to biti nedosanjani san. Gvardiola u Sitiju ima 23 miliona evra po sezoni, a njegova nedavna izjava da bi voleo da u karijeri trenira i neku reprezentaciju samo je izjava. 

Uzgred, Argentincima je i ugovor sa sadašnjim selektorom Sampaolijem kamen oko vrata. Smenili bi ga koliko sutra, jer nije ispunio očekivanja na Mundijalu u Rusiji (Argentina ispala u osmini finala protiv Francuske), ali bi morali da mu daju velike pare za otpremninu.

EPA/How Hwee Young
Dok Argentinci biju glavu, Gvardiola u Španiji igra golf
2024 © - Vesti online