Sreda 04.07.2018.
20:18
Vestionline

Kleo mu dao četiri gola, odbranio penal Krstajiću, evo ga u Laciju

EPA/Orestis Panagiotou
Proto kao golman Olimpijakosa interveniše ispred Barseloninog asa Mesija u meču Lige šampiona u prošloj sezoni

Albanski čuvar mreže Tomas Strakoša (23), koji je rođen u Atini, imaće iskusnu odmenu na golu Lacija ako zatreba. Posle jedne sezone u Olimpijakosu iz Atine u Rim stiže nekadašnji dugogodišnji golman Anderlehta.

Dobro ga se sećaju Partizanovi navijači s obzirom na to da su se "crno-beli" 2010. izborili za svoje drugo učešće u Ligi šampiona upravo kroz dvomeč u plej-ofu protiv belgijskog velikana. I u Beogradu i u revanšu u Briselu bilo je 2:2, a posle produžetaka na stadionu "Konstant Vanden Stok" pristupilo se izvođenju penala.

Uzvratna utakmica zapamćena je i po tome što je Brazilac Kleo, miljenik Partizanovih pristalica, postigao oba gola, kojima je naš ondašnji prvak bio poveo s 2:0, ali je Anderleht uspeo da izjednači u samo sedam minuta, a prvi gol je bio delo tada još maloletnog Romelua Lukakua, koji je izrastao u vrhunskog napadača i evo ga u četvrtfinalu Mundijala u Rusiji s belgijskom reprezentacijom.

Kleo je savladao Prota i u Beogradu, a njegovim pogotkom je krenula i penal-lutrija. Novajlija Lacija je u drugoj seriji odbranio udarac Mladena Krstajića, sada našeg selektora, a u četvrtoj i Aleksandra Davidova. Na Partizanovu sreću Anderlehtovi izvođači nisu iskoristili čak tri penala pa su u vodeće evropsko klupsko fudbalsko takmičenje otišli "crno-beli".

Proto će u rimskom klubu biti saigrač Dušanu Basti i Sergeju Milinkoviću Saviću ako ostanu, a u timu je i rođeni Beograđanin Adam Marušić, koji je crnogorski reprezentativac.

2024 © - Vesti online