Sreda 04.07.2018.
18:19
Vestionline, Tanjug

"Nismo ničiji ni patuljak, ni patrljak, a protiv nas..."

EPA/Florian Wieser
Aleksandar Vučić

On je tim rečima prokomentarisao ocene dopisnika Komersanta Genadija Sisojeva da ni Zapad ni Rusija nisu zadovoljni kako je primljen predsednik Ukrajine Petro Porošenko u Srbiji.

- Politiku Srbije vodi rukovodstvo koje biraju građani Srbije, mi smo nezavisna zemlja, ponosnih i dostojanstvenih ljudi. Imamo svoje interese i svoju politiku, a ne tuđu, nismo ničiji ni patuljak ni patrljak, da neko nama upravlja - rekao je Vučić. 

Kako je dodao, njega ne može da pozove bilo ko iz SAD, EU ili bilo koje zemlje da mu zapoveda šta će da uradi i upitao šta je nama Ukrajina ikada nažao učinila. 

- Šta je Ukrajina učinila nažao našoj zemlji? Ne može niko dati odgovor na to pitanje, kao ni kada pitam zapad šta je Rusija uradila protiv nas, a kada me pitaju šta su oni uradili nažao Srbiji imam spisak i listu.

Međutim, morate da budete pragmatični i vodite politiku puta ka EU, da dobijate što više investicija - rekao je Vučić. 

S tim u vezi je podsetio da je Srbija u prva četiri meseca ostvarila rast direktnih stranih investicija za 13,7 odsto, a u prvih pet meseci za 15,4 odsto. 

Šolakove i Đilasove televizije tražile su, kada sam te podatke saopštio, nekog ko će reći da nije realno što je Srba prva na listi po investicijama.

Ako oni i njihovi analitičari tako kažu, saglasan sa sa njima, iako se ne radi o našim podacima, već o statistici zasnovanoj na Eurostatu - poručio je on. 

Srećan je, kaže, i zadovoljan tekstom Sisojeva, jer zaista niko drugi, zadovoljan ili ne, ne vodi politiku naše zemlje. 

Veoma sam ponosan zbog komentara koji je dao Sisojev, koji se trudi da daje komentare protiv mene, a ne bih mu davao na značaju da govori i ponešto protiv Srbije.

- Sećam se šta je govorio protiv Srbije - kazao je on.

2024 © - Vesti online