Sreda 04.07.2018.
16:55
Vestionline

Barselona poriče da je jetra za Abidala nabavljena na crnom tržištu

EPA/Enric Fontcuberta
Abidal s klupskim zvaničnicima na nedavnom imenovanju za tehničkog sekretara Barseloninog tima

Bivši francuski reprezentativac Erik Abidal (38), nekadašnji defanzivac Barselone, pre nekoliko godina se borio s rakom jetre. U aprilu 2012. u jednoj klinici u glavnom gradu Katalonije uspešno mu je presađen taj organ, a Abidal se javno zahvalio svom polubratu Žeraru kao davaocu.

Mediji su danas javili da su nadležni, u okviru istrage koju policija i sudski organi vode protiv bivšeg predsednika Barselone Sandra Roselja zbog sumnji na pranje para, presreli četiri telefonska poziva u kojima Roselj, navodno, ugovara kupovinu jetre na crnom tržištu, a da je priča s Abidalovim polubratom izmišljena kako bi se nepočinstvu zametnuo trag.

Barselona je s gnušanjem odbacila takve informacije, navodeći da je tako narušen ugled i kluba i njegovog bivšeg predsednika i klinike i samog Abidala, koji je nedavno postavljen na mesto tehničkog sekretara prvog tima. Katalonci ističu i da je prećutano da je nedavno taj slučaj pravno zaključen.

- Klub duboko žali što je izostala stroga reakcija zbog objavljivanja lažnih informacija koje zadiru u lični život. Abidal ima svu podršku kluba kao i njegov dobrotvorni fond, koji pomaže deci i mladim ljudima na lečenju od raka - stoji u Barseloninom saopštenju.

Abidal je u Barseloni igrao od dolaska iz Liona 2007. do povratka u francuski fudbal 2013, u dres Monaka.

2024 © - Vesti online