Sreda 04.07.2018.
13:15
Vestionline, mondo.rs

Milosavljević: Glupim odlukama dobili sami sebe!

fiba.basketball.com
Dragan Milosavljević

Nemačka je u finišu meča protiv Srbije napravila preokret (88:81) kome su "kumovale" i naše greške, što je do sada nesavladani tim u ovim kvalifikacijama rado prihvatio.

- Teška utakmica. Kontrolisali smo gotovo ceo meč, do poslednjih par minuta, imali smo lepu razliku, ali nekim ishitrenim šutevima i glupim odlukama uspeli smo da dobijemo sami sebe... Kad kažem gluposti - tu mislim na neke izgubljene lopte, faulove u napadu. Zaista smo mogli pametnije da odigramo - rekao je novinarima posle meča Dragan Milosavljević, još uvek vruće glave i vidno potišten zbog poraza, uz čestitke Nemcima na dobroj partiji.

Uprkos problemima sa kojima se ekipa suočila - smatra da je odgovornost na njima, dok pojedine sporne sudijske greške na kraju nije želeo da komentariše.

- Nije lako, nismo dugo igrali zajedno, skupili smo se pre 10 dana, ali nema izgovora - mi smo profesionalci, igramo svi u dobrim klubovima i trebalo bi da znamo kako da privedemo meč kraju. Ali, nažalost, odigrali smo malo glupo i izgubili.

Sledi novi deo kvalifikacijama u kome smo trenutno na trećoj poziciji, iza perfektnih Nemačke i Grčke (6-0).

Potrebno je da budemo u tri ekipe u konkurenciji još Izraela (3-3), Gruzije (2-4) i Estonije (2-4) kako bismo se kvalifikovali na Mundobasket.

- Biće malo teže, ali to je što je. Videćemo u narednom prozoru koliko možemo i nadam se da će ekipa tada biti kompletna. Ovaj sistem takmičenja je težak za sve igrače. Vidi se da je nedostajalo malo kvaliteta u ovim kvalifikacijama, ali nije naša stvar da pričamo o tome - zaključio je Milosavljević na kraju uz zahvalnost Novosađanima na fenomenalnoj atmosferi.

2024 © - Vesti online