Utorak 27.07.2010.
08:00
net.hr

"Adam i Eva" - hotel raja, greha i osmeha

 

Neki nazivaju “Adama i Evu“ najromantičnijim hotelom, drugi ga smatraju kičastim skrovištem za bogate snobove, ali niko nije ravnodušan pred zdanjem površine 100.000 m2, s jedne strane okruženim tirkiznim Sredozemnim morem, a s druge zimzelenom šumom i obroncima planine Toros.

Hotel se nalazi u Beleku, 35 kilometara od aerodroma Antalija i 45 kilometara od centra Antalije.

 

Na vratima hotela “Adam i Eva“ očekuje vas “anđeo“, u stvari, seksi recepcionerka-domaćica, koja će vam u bilo kom trenutku razjasniti sve nedoumice oko snalaženja po hotelu.

Prvo što vam upada u oči, (posle “anđela“), je trava na zidovima, plafonima, u odrazu u ogledalu, ali i stabla jabuka, raznobojna svetla i neverovatno puno sjajnih malih stakala.

 


Tvorac impresivnog hotela, turski arhitekta Eren Talu, insistirao je na spoju senzualnosti, čistoće i minimalizma. Odabrao je belu boju kao dominantnu, a utisak je upotpunio upotrebom stakala i ogledala.

 

Sve sobe, apartmani, rezidencije, kao i ultraluksuzne vile opremljeni su sistemom osvetljenja koje se menja shodno raspoloženju i željama (na promenu zvuka i tapšanjem).

 

Vizualna iskušenja prisutna su i u fascinantnom baru i klubu s čijeg svoda svetluca mozaik od skoro pet miliouna ogledalaca (!) i tako čini idealan prostor za lude zabave. 

 

Hotel ima 497 soba koje su u proseku veličine 64 m2. Sve sobe imaju epoksidni pod, a svi zidovi su od ogledala i uvek možete imati pogled na more ili planinu. Hotel nudi usluge luksuznog spa kompleksa, golf terene, niz barova, klubova, bioskopske sale, a u njemu se često održavaju venčanja i kongresi. Osim restorana koji imaju neverovatno bogat jelovnik s delikatesima iz celog svijeta, postoji i poseban restoran za slepe i slabovide.

 

Na zapadnom delu hotelskog kompleksa postoje 24 vile. Svaka vila ima privatni vrt, bazen, saunu, kuhinju i privatnu plažu.

2024 © - Vesti online