Utorak 03.07.2018.
20:15
Vestionline

Malo je zvati se Tenis kad se igra s Đokovićem

EPA/Nic Bothma
Siguran početak: Novak Đoković na vimbldonskoj travi

Amerikanac, koji je savršeno spojio svoje ime sa svojom strašću, zauzima 57. mesto na svetskoj listi, što i nije loš plasman, ali protiv našeg asa nije imao šta da traži.

I dalje će mu u teniskoj biografiji pisati da je dogurao do četvrtfinala Australija opena ove godine, izbacivši i Švajcarca Vavrinku u drugom kolu i Austrijanca Tima u četvrtom, dok nije poklekao pred Đokovićevim dželatom iz osmine finala Južnokorejcem Čungom. Moglo je, dakle, da njihov prvi okršaj bude u Melburnu a ne sada u Londonu. Pisaće mu i da u ostala četiri učešća na turnirima za grend slem nije makao dalje od početka, pa tako ni na debiju na vimbldonskoj travi.

EPA/Nic Bothma
Sve bilo jasno ko dan: Đoković se pozdravlja sa Sandgrenom posle meča

Đoković je dominirao u celom meču. Sasvim korektno za prvo kolo. Očekivanja od njega su i za dalje velika, jer ih je raspalio doguravši do finala na travi Kraljičinog kluba u Londonu. Iako ga je Hrvat Čilić savladao, naš as je imao za čim da žali, ali je dobio podsticaj za najveći turnir belog sporta na kojem je trostruki pobednik.

- Želja mi je bila da krenem dobro, da probijem led u prvom setu pa sam zato malo bio napet. Sa Sandgrenom nisam igrao do sada i trebalo mi je nešto vremena da se naviknem na njegov stil i brzinu. Sunce je bilo nisko, to nam je malo smetalo, ali sve je to Vimbldon. Verujem u sebe, ohrabrio me je i dobar rezultat u Kvinsu - bili su prve Đokovićevi utisci. 

Najviše pobeda

na Vimbldonu

92: Federer

84: Konors

71: Beker

63: Sampras

59: Mekinro

59: Đoković

Juče, kada je branilac trofeja Rodžer Federer lako prošao u drugo kolo protiv našeg Dušana Lajovića, zabeležismo da je učinak švajcarskog asa na početku Vimbldona 17-3, a na svim grend slem turnirima 67-6. Đokovićev bilans u prvom kolu na najčuvenijoj teniskoj travi je 14-0, a ukupno 54-2 (odmah je ispao samo na Australijan openu, 2005. i 2006).

Sledeći protivnik biće mu Argentinac Orasio Zebaljos (126. mesto), koji je teškom mukom savladao zemljaka Gvida Andreocija (105) sa 4:6, 7:6 (7:1), 6:4, 6:4 posle više od tri časa igre. Đoković ga je pobedio u jedinom prethodnom međusobnom duelu. Bilo je to početkom prošle godine na putu ka trofeju u Dohi, u drugom kolu sa 6:3, 6:4. 

Ako ga savlada ponovo, sastao bi se u trećem kolu s pobednikom duela Amerikanca Bredlija Klana (168), koji je prošao i tri kvalifikaciona meča, i Kajla Edmunda (17), najveće domaće nade u odsustvu nezalečenog Endija Mareja.

2024 © - Vesti online