Ponedeljak 26.07.2010.
21:49 >> 22:20h
Tanjug

Izraelski vojni helikopter pao u Rumuniji

Helikopter CH-53
 

Vođa spasilačke ekipe Fanika Bobok je rekao da je helikopter zahvatila vatra, da su, za sada neidentifikovana, četiri tela pronađena u regionu Bran u centralnom delu Rumunije i da je letelica pala na 2.246 metara nadmorske visine.

Za sada nema informacija da li ima preživelih u padu helikoptera, saopštio je potparol ministarstva odbrane Konstantin Spanu i dodao da je izraelski helikopter CH-53 leteo na malim visinama i da je izgubljena radio veza sa letelicom sredinom popodneva, prenela je agencija AP.

Rumunski helikopter za medicinsku evakuaciju i dva izraelska helikoptera pokušavaju da utvrde mesto pada helikoptera, a spasioci se penju uz planinski teren kako bi stigli do mesta nesreće u blizini centralnorumunskog grada Zarnesti, oko 120 kilometara severozapadno od Bukurešta, naveo je Spanu. Uzrok pada helikoptera nije poznat, a rumunsko ministarstvo odbrane naložilo je istragu.

Rumunska i izraelska vojska učestvuju u zajedničkoj jedanaestodnevnoj vazduhoplovnoj vežbi "Plavo nebo 2010", čiji je cilj obuka za letenje na malim visinama u potrazi, spasavanju i medicinskoj evakuaciji.

2024 © - Vesti online