Utorak 03.07.2018.
13:07
Vestionline

Tadić i zvanično u Ajaxu

twitter.com
Erik ten Hag, trener Ajaksa i Dušan Tadić

Od ranije je poznato da su Kopljanici za transfer srpskog reprezentativca morali da iskeširaju Sautemptonu 11.400.000 evra, s tim što bi ta cifra s bonusima mogla da skoči na blizu 14.000.000, koliko su Englezi 2014. i platili Tventeu za Tadića. 

Srbin je u dresu Svetaca za četiri godine odigrao 162 utakmice u svim takmičenjima, postigao je 24 gola i podelio 35 asistencija. Ajaksu će Dušan Tadić bez dileme biti prva zvezda ekipe i imaće za cilj, kako je sam kazao, da vrati slavni klub u Ligu šampiona.

- Ljudi s kojima sam pričao imaju dobru viziju budućnosti Ajaksa. Razumeju fudbal, njihov cilj je da vrate Ajaks gde pripada, u Ligu šampiopna i na tron u Holandiji. Imamo mlad tim, s nekoliko starijih igrača. Smatram da je to prava stvar, da bude miks, kako bi ovi što dolaze imali od koga da uče - rekao je nedavno Dušan Tadić.

Na putu do Lige šampiona ove sezone Ajaksu prvi na megdan izlazi austrijski Šturm. 

Erik ten Hag, trener Ajaksa, izrazio je zahvalnost upravi što mu je omogućila da dobije tako veliko pojačanje za novu sezonu...

- Dušan će biti naš mozak, prvi kreativac. Uz njega će mladi moći mnogo da nauče. Da li će imati mesto u startnih 11? Naravno, on je zreo fudbaler, oko njega ćemo praviti bazu - rekao je Ten Hag. 

2024 © - Vesti online