Ponedeljak 26.07.2010.
22:28
Vestionline

Šumaher podržao Ferari

Brazilac Felipe Masa je vodio više od pola trke u Hokenhajmu, ali je posle radio signala pustio kolegu Alonsa, koji je kasnije trijumfovao. Ferari je posle trke kažnjen sa 100.000 dolara, a italijanski tim naći će se pod istragom Svetskog saveta za auto-moto sport u Parizu.

Timske naredbe u F1 su zabranjene od trke za VN Austrije 2002. godine kada je tim Ferarija naredio Rubensu Barikelu da pusti Šumahera da ga pretekne i dođe do pobede.

"Mogu da vidim da u godinama kada smo mi to radili, vodili smo toliko da su ljudi smatrali da to uopšte nije potrebno. Mogu s tim da se složim s jedne strane, ali s druge iz principa ne mogu. U potpunosti prihvatam i slažem se sa time. Ipak, to morate da uradite na lep način i da ne bude skroz očigledno. Neka bude lepa borba, ali tu je samo jedan cilj, a to je osvajanje titule", istakao je Šumaher i dodao:

"U prošlosti sam ja bio kritikovan upravo zbog toga. Moram da kažem da 100 odsto razumem njihovu odluku i ja bih isto postupio kada bih bio na njihovom mestu. Na kraju dana, zbog čega smo mi ovde? Borimo se za titulu, a samo jedan vozač to može da učini. Na kraju godine, ako pomislite da ste izgubili titulu zbog toga morate da se zapitate, ali ne samo sebe, već i navijače, novinare i ostale ljude, zašto se to nije desilo", zaključio je popularni Šumi.

2024 © - Vesti online