Utorak 03.07.2018.
10:01
Blic

Blic: Putin i Tramp rešiće pitanje Kosova, za minut?

EPA/Michael Klimentyev/Sputnik
Donald Tramp i Vladimir Putin (Foto: Arhiva)

Naime, prema tvrdnjama tog lista, koji se poziva na svoje diplomatske izvore, to je plan i srpskog državnog vrha i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Evropa nema ni snage, ni volje, ni mogućnosti da natera Albance da urade nešto. Zato je ideja da se o ovom suštinski važnom pitanju za nas dogovore Putin i Tramp, a da Evropa to potom prihvati kao konačno", navodi taj izvor "Blica" i dodaje da su sve oči uprte u sastanak ruskog i američkog predsednika, koji je zakazan za 16. jul u Helsinkiju. 

Sagovornik "Blica" navodi i da će Putin i Tramp za Kosovo imati minut, ili taman onoliko vremena da razmene nekoliko rečenica, ali i to bi bilo dovoljno da se stvari pomere s mrtve tačke i priđe bar malo bržem rešenju. 

"Tramp i Putin će do kraja godine odlučiti o Kosovu i Metohiji. To je ozbiljna šansa da se dođe do rešenja. Džaba opcije koje nudi EU kada ni jedna strana na njih ne pristaje", kaže još izvor beogradskog lista. 

Podseća se i da je američki ambasador u Srbiji Kajl Skot izjavio za RTS da bi rešenje kosovskog pitanja moglo da se dogodi možda čak i do kraja ove godine.

2019 © - Vesti online