Utorak 03.07.2018.
01:30
b92.net, Vestionline

Savet frizera: Da li je bolje šišati suvu ili mokru kosu?

pixabay.com

Svakako da i šišanje kose na suvo ne isključije pranje i sušenje- feniranje pre samog šišanja jer bi bilo pored ostalog i nehigijenski šišati kosu koje je neoprana. 

Šišanje kose na suvo je veoma cenjeno i veliki majstori su bili prepoznatljivi po svojim karakerističnim suvim šišanjima. S druge strane klijenti koji probaju ovakvo šišanje su skloni da se uvek vraćaju ovakvom tretmanu. 

Šišanje mokre kose je lakše i brže i za one vrste šišanja koja nisu zahtevna kao i za ona koja imaju predvidljiv rezultat ovakvo šišanje kose je bolje; takođe je bolje da kosa bude mokra kada se koristi žilet (koji je jako grub prema suvoj kosi). 

Šišanje suve kose ima svoje mnogostruke prednosti- daje frizeru mnogo bolji osecaj kako će kosa ležati kada je oblikovana u kućnim uslovima, daje bolji pregled debljina kako krajeva tako i kompletne kose, daje mogućnost da se kosi dodaju detalji koji se na mokroj kosi ne vide, daje mogućnost da se odrđena boja kose naglasi ili prikrije naročito ako je prethodno urađena mulktikoloracija kose. 

Šišanje kovrdžave kose u mnogim slučajevima zahteva šišanje na suvo jer se oblik kovrdži sa sušenjem kose bitno menja i često je rezultat nepredvidiv ako se uradi samo šišanje kovrdžave kose na mokro. 

Šišanje kose mokre ili suve: novije tehnike šišanja uveliko zahtevaju šišanje kose na suvo ali se prethodno kosa ugrubo oblikuje dok je mokra, pa je ovakvo kombinovano šišanje i veoma praktično i tehnički detaljno i za klijenta odlično. 

2024 © - Vesti online